filippacarlsson

Alla inlägg under januari 2011

Av Filippa Carlsson - 8 januari 2011 21:55

Det var jätte kul inne i Helsingborg idag så himla kul att titta på alla också ju haha. Plus att titta på alla matchningar. Jag fick även fånga en ponny som ryttaren ramla av och hästen fastnade i tyglarna med benen men den var jätte snäll. Den var dansk, eller iallafall var ryttaren det haha. Ja jag har inte mer att skriva så vi hörs imorgon :)

Av Filippa Carlsson - 8 januari 2011 09:38

Dag 1.


Okej min första häst heter Pompe och är 14 år nu. Jag kommer ihåg att det var en helt vanlig dag på sommar lovet pappa höll på att fixa stacket och så men sen så kör han iväg och plötsligt kommer farfar och går in i stallet. Tio minuter senare kommer pappa körande i häst och vagn med en liten jätte söt Shettis. Det var Pompe. Älskar att höra denna historien så farfar kom ut ur stallet. Han öppnade sin baklucka på bilen och där fanns allt till Pompe. Sadel, borstar, träns och allt möjligt han fick gå in i hagen pappa hållt på med hela dagen :).  Han var så fin jag älskar han fortfarande <3 .


Jag var sex år när jag fick honom och han var sju jag har haft honom i snart sju år :).


  

Av Filippa Carlsson - 8 januari 2011 09:30

Dag 1 - Min första häst.

Dag 2 - Det här finns i min ryktlåda.

Dag 3 - En bild på stallet utifrån.

Dag 4 - En bild på stallet inifrån.

Dag 5 - Det här saknar jag.

Dag 6 - Det här gör jag direkt när jag kommer till stallet.

Dag 7 - Min favorit grej i stallet.

Dag 8 - Priser, rosettor osv.

Dag 9 - Bild på gården / Hur länge vi har bott här.

Dag 10 - Komentera vad ni vill veta dagen.


Ja jag tror jag börjar nu ;)

Av Filippa Carlsson - 8 januari 2011 09:28

Idag blir det nog inte så mycket uppdatering jag ska äta och mocka. Sen så ska jag in till helsingborg vid 13.00 och vara funktionär :). Har inte mycket mer att skriva om nu så jaja.

Av Filippa Carlsson - 7 januari 2011 18:53

Gick inte alls bra på trettonspelen idag. Först så i LC så gick hon jätte fint med en rivning på hinder tre sen på hinder fyra så vägra hon ut sig. Alla som jag känner trodde att hon var tittig och så men jag trodde att hon hade ont någon stans.


Men alla övertalade mig att jag skulle starta i  LBn också så mamma köpte två par John Whitaker ridbyxor (för 1400!! BILLIGT!!) till mig om jag starta så jag fick välja själv. Jag valde ett par mörkblåa och ett par svarta :D.


Boogie känndes väldigt fin på framridningen och så men när vi kom in på banan så ville hon inte alls. Vi blev uteslutna på första hindret men så sa domaren vi hjälper henne lite så de lade ner bak bommen så jag kom på det men då vägra hon igen men då sa domaren hon får ett försök till så nu smackar alla. Så hela arenan smacka å mig och Boogie och äntligen kom vi över haha. Det var så roligt när alla i hela arenan smacka hahaha. Men först nu trodde alla på mig att hon var skadad så hon ska till veterinären snart :).

Av Filippa Carlsson - 6 januari 2011 19:34

Idag så gick jag och Sara upp halv elva haha. Då var det bara att äta sen ut och rida haha. Först red jag Boogie och träna mycket på att öka galoppen. Samtidigt så red Agnes Snäckan så jag och Sara försökte få henne att förstå hur hon skulle rida henne för att hon ska bli mer framme och bli lättare att öka också. Sen red jag Bosse och Sara fick rida Nalle. Fick faktiskt ner Bosse på tyglen ett par gånger :D. Han känndes jätte fin verkligen.


Sen så hann vi bara in och ta av all utrustning sen bar det av till helsingborg och vi blev banbyggare haha. Vi hjälpte till att bygga banan till trettonspelen imorgon. Jag ska faktiskt vara med i trettonspelen för första gången (Om vi inte blir insnöade som i morse)


  

Tror att vi ska se ut så här jag och Boogie vill igentligen ha bruna skydd men mina är förstora så det går inte. Jag har ju brun sadel och brunt träns så det blir inte så konstigt som det ser ut haha.

Av Filippa Carlsson - 6 januari 2011 19:27

Förlåt förlåt att jag inte blogga igår men jag hade fullt upp hela dagen. Jag red först Bosse för Anna och det gick jätte bra verkligen. Hoppade några skutt med honom också vi har verkligen lärt känna varandra nu :). Sen gick vi hem och jag longerade Ubbe. Han var jätte duktig :) har bara lite svårt hur jag ska få hästarna i galopp haha. Sen så red jag Snäckan en stund för att Agnes var iväg på pizza kväll på Åsbo(PK). Sen red jag Boogie och Sara longerade Nalle haha. Sen fick man mocka till alla haha.


Jag sov över hos Sara iförgår så på morgonen hälsa vi på Tico i hans stall stackare som har boxvila :(.

Av Filippa Carlsson - 4 januari 2011 09:43

Idag så ska jag till en kompis och sova över så jag ska mocka och fixa nu på morgonen blir inget ridande sk nog bara ryckta och sadla Agnes tre hästar hon ska rida så jag får hjälpa henne istället.


  

Ovido - Quiz & Flashcards